Bättre omvärldsanalys med AI

Under sommaren har jag och omvärldsanalytikern Luis Madureira, grundare och ägare till konsultbyrån ÜBERBRANDS, skrivit och publicerat en artikel på SCIP (en branschorganisation för omvärldsanalytiker).

Budskapet är i korthet att omvärldsanalytiker måste ta till sig nyttan med AI för att kunna bli mer effektiva i sitt arbete.

I Rowleys DIKW-pyramid från 2007 framgår att information är processad data men inte kunskap (Data-Information-Knowldege-Wisdom). För att information ska bli relevant för beslutsfattare måste den sättas i kontext. AI hjälpa oss se mönster vi inte ens visste vi letade efter eller behövde men att sätta dessa mönster i ett relevant sammanhang kan bara vi människor göra.

Följ, gilla och sprid gärna!
RSS
Följ mig via mejl
LinkedIn
Facebook
Google+

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *