Nu kör vi

Jag heter Ingemar Svensson och är grundare till Add-Vantage, ett företag som hjälper andra företag att förstå sin omvärld bättre. I förlängningen hjälper jag kunderna att stärka sin konkurrenskraft genom att ta bättre affärsbeslut!

Jag har arbetat med omvärldsanalys i tio år för ett stort multinationellt företag i kommunikationsbranschen, både i Sverige och utomlands. Under dessa år har jag deltagit i hundratals projekt, både av praktisk och rent strategisk karaktär och användarna har varit allt från säljare, produktledare och strategichefer till högsta ledningen. Jag är certifierad till CIP-II av renommerade Fuld-Gilad-Herring Academy of Competitive Intelligence och är medlem i branschorganisationen SCIP. Förutom att kunna den praktiska hanteringen av omvärldsdata och använda verktygen och processerna anser jag mig vara en person klippt och skuren för att arbeta med omvärldsanalys, dvs jag har ett kritiskt, objektivt förhållningssätt till information och är samtidigt en nyfiken och kommunikativ människa.

Omvärldsanalytiker är världens roligaste jobb och jag har under flera år tänkt på att starta eget. Nu tar jag således steget!

På sociala medier och min egen hemsida tänker jag kontinuerligt reflektera kring omvärldsanalys, dela med mig av tankar och funderingar, mest egna men också från andra. Omvärldsanalys handlar mycket om perspektiv och då är input från andra väldigt viktigt.

Låt mig veta om det finns särskilda frågeställningar jag ska ta upp.

Saludos / Ingemar

(Obs! De åsikter som uttrycks i denna artikel är mina egna. Exempel på analys är just exempel och ska inte återges som verkliga händelser eller resultat).

Följ, gilla och sprid gärna!
RSS
Följ mig via mejl
LinkedIn
Facebook
Google+

Ett svar på ”Nu kör vi”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *