Om mig

San Francisco Ingo

Hej, jag heter Ingemar Svensson och är grundare och ägare till Add-Vantage Omvärldsanalys.

Med en Ek.Mag från Linköpings universitet hamnade jag direkt efter avklarade universitetsstudier i Latinamerika, som säljare av tjänster på ett multinationellt företag inom telekom. Efter tio år i denna underbara del av världen flyttade jag hem till Sverige igen 2008, nu med fru och två barn i bagaget

I Sverige påbörjade jag min nya karriär som omvärldsanalytiker. En karriär jag aldrig ångrat. Att arbeta med omvärldsanalys är litegrann som att vara en undersökande journalist eller privatdetektiv rent av; man undersöker vad som har hänt och varför. Varför köpte konkurrenten det där specifika företaget? Hur pass bra fungerar våra försäljningsargument egentligen? Hur säkerställer vi att nästa produktlansering blir en succé?

För mig är omvärldsanalys en passion. Förutom att ha arbetat praktiskt med ämnet i tio år har jag certifierats till Mastersnivå (CIP-II) hos välrenommerade Fuld-Gilad-Herring Academy of Competitive Intelligence. Jag är aktiv inom branschorganisationen SCIPs styrelse för avdelningen Nordic/Baltic. Jag har dessutom presenterat tankar och reflektioner på temat omvärldsanalys på evenemang som Nordic Intelligence Day och Beslutstödsdagen. 2019 och 2020 modererar jag nordens största konferens för omvärldsanalytiker, IntelliSummit. Sedan 2020 är jag även verksam som Competitive Intelligence Analyst på Cytiva , en global ledare inom Life Sciences.

Saludos / Ingemar